Přepuštěné máslo GHÍ 220 ml

Vaše nákupní cena
145 Kč (126 Kč bez DPH)
Skladem u dodavatele

Přepuštěné máslo ghí je čistý máselný tuk tradičně získaný z kvalitního českého másla od lokálních výrobců (Vysoké Mýto).

Díky svému vysokému kouřovému bodu se nepřepaluje a je proto velmi vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu. Obsahuje stopy mléčné bílkoviny a laktózy v minimálních hodnotách, takže může být vhodné i pro některé alergiky. Naše přepuštěné neboli přečištěné máslo ghí je vyrobeno z kvalitního českého… Více

Kód: GHI
Výrobce: Goodie
Doporučit známému Dotaz na produkt Přidat do wishlistu

Díky svému vysokému kouřovému bodu se nepřepaluje a je proto velmi vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu. Obsahuje stopy mléčné bílkoviny a laktózy v minimálních hodnotách, takže může být vhodné i pro některé alergiky.

Naše přepuštěné neboli přečištěné máslo ghí je vyrobeno z kvalitního českého másla, kdy při výrobě přepuštěním dochází k oddělení tuku od pevných mléčných částic, mohou ho tedy používat i lidé s alergií na laktózu. Surové máslo je nakupováno z okolí Vysokého Mýta od lokálních dodavatelů s vlastními chovy, kde je máslo také vyráběno.

  • vyrobeno z kvalitního českého másla z místních chovů (Vysoké Mýto)
  • variabilní využití
  • vysoký bod kouřivosti
  • bez lepku
  • bez laktózy


Ghí neboli čistý máselný tuk vzniká oddělením máselné bílkoviny od živočišného tuku a tradičně se využívá v teplé i studené kuchyni po celém světě. Přepuštěné máslo má skvělou plnou chuť, vůni, snadno roztíratelnou konzistenci. Výživoví poradci a nutriční terapeuti doporučují nahradit ghí při tepelné úpravě pokrmů. Díky vysokému bodu přepálení (až 200 stupňů) nedochází ke vzniku škodlivých látek a smažení nebo pečení je zdravější a chutnější. Navíc má delší trvanlivost a nemusí se skladovat v lednici.

  • Věděli jste že?

Přepuštěné máslo a ghí nejsou teoreticky jedno a to samé. Ghí je jedním z nejpoužívanějších zdrojů tuku v Indii, kde se již dlouhá tisíciletí využívá i v tradiční ayurvédské medicíně pro jeho terapeutické účinky. Oproti “českému” přepuštěnému máslu se vyrábí delším přepouštěním neboli přečišťováním, což se může odrazit na barvě, vůni a trochu i na chuti. Účinky ghí i přepuštěného másla jsou téměř totožné.

  • Nutriční údaje na 100 g:

energetická hodnota: 3740 kJ / 894 kcal

tuky: 99,3 g (z toho nasycené mastné kyseliny 70 g)

sacharidy: 0 g (z toho cukry 0 g)

bílkoviny: 0,1 g

sůl: 0 g

  • Skladování: 

skladujte v suchu do 25°C.

  • Složení: 

bezvodý máselný tuk min. 99%