MARNYS Vitamin E tekutý 30 ml
Kód: MN437Detailní popis produktu
MARNYS® tekutý vitamín E s certifikovanou vysokou kvalitou, který zároveň umožňuje rychlé uvolnění účinné látky a její příjem tělem. Vitamin E podporuje ochranu před oxidativními volnými radikály.
Formulačním vehikulem v MARNYS® Vitamin E tekutý je panenský olivový olej, jehož hlavní složkou je kyselina olejová, která je méně náchylná k oxidaci, což propůjčuje vysokou stabilitu a podporuje její vstřebávání.
Vitamin E přispívá k ochraně buněk před oxidačním poškozením (EFSA). Oxidační poškození buněčných membrán destabilizuje fosfolipidovou vrstvu, která obklopuje buňku, což způsobuje změny, které ovlivňují buněčnou pohodu a tkáně obsahující tyto buňky.
MARNYS® tekutý vitamín E se doporučuje zejména lidem, kteří chtějí chránit své buňky před oxidačním poškozením, což může napomoci celkové tělesné pohodě.
MARNYS® tekutý vitamín E se snadno dávkuje a přijímá díky svému tekutému formátu, takže je velmi vhodný pro děti, seniory nebo jedince s obtížemi při polykání.
Vitamin E patří k nejdůležitějším antioxidantům. Chrání buňky před volnými radikály, oxidačním stresem a zároveň pomáhá zpomalovat stárnutí buněk. Nedostatek vitamínu E snižuje obranyschopnost. Čistý tekutý vitamín bez přídatných látek. Nezatěžuje žaludek.
Co je vitamín E a v jaké formě? Termín vitamin E se používá jako druhové označení pro skupinu osmi sloučenin rozpustných v tucích produkovaných výhradně rostlinami. Tyto sloučeniny se dělí do dvou tříd, tokoferoly a tokotrienoly, které vykazují biologickou antioxidační aktivitu vitaminu E. Vitaminy v obou třídách jsou označovány řeckými písmeny α, β a ɣ. Biologicky nejaktivnějším antioxidantem je d-α-tokoferol. Zdá se, že všechny rostliny obsahují α-tokoferol ve svých listech a dalších zelených částech, zatímco ɣ-tokoferol je obecně přítomen v nižších koncentracích. Vitamin E byl izolován z pšeničných klíčků v roce 1936 výzkumnou skupinou vedenou Dr. Evansem, který jej pojmenoval α-tokoferol. Název tokoferol pochází z řeckého „tokos“, což znamená narození, a „phérein“ znamená nést, přičemž „ol“ označuje, že se jedná o alkohol. Přírodní zdroje vitamínu E pocházejí především ze zeleniny: obilných zrn a ořechů, fazolí a semen, které jsou také bohaté na mastné kyseliny. Rostlinné oleje extrahované z těchto rostlinných zdrojů jsou nejbohatšími dietními zdroji vitamínu E. Významné množství poskytují také obilné produkty, ryby, maso, vejce, mléčné výrobky a zelená listová zelenina.
Složení: panenský olivový olej, D-a-tokorefol (vitamin E)
Dávkování: kalibrovanou odměrkou (kapátkem) 0,5ml denně, nejlépe ráno po jazyk. Nepřekračujte doporučenou denní dávku.
Dávka 0,5 ml % RHP
Vitamin E 12 mg 100 %
* RHP - referenční hodnota příjmu
Balení: 30ml
Expirace: 02/2025
Upozornění: Doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Není určeno pro těhotné a kojící ženy, děti do 3 let. Skladujte na suchém a chladném místě při teplotě do 30°C v uzavřeném obalu. Ukládat mimo dosah dětí. Bez konzervačních prostředků a barviv.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.