Dr.Hlaváč BIO SIRUP AGÁVE 350 g

Vaše nákupní cena
144 Kč (125 Kč bez DPH)
Externí sklad

Pasterovaný sirup vyrobený pouze ze 100% bio agáve šťávy. Ve 100 g výrobku je obsaženo 76 g přírodních sladidel (šťávy z agáve).

Složení: Bio Agáve sirup* 100% (*produkt ekologického zemědělství).Bez zahušťovadel, bez konzervačních látek, bez barviv a aromat.Bez přidaného cukru. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry. Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku: Energetická hodnota 1329 kJ/313 kcalTuky 0,9 g (z toho… Více

Kód:
EAN: 859416430005
Výrobce: Dr. Hlaváč s.r.o.
Doporučit známému Dotaz na produkt Přidat do wishlistu
  • Složení:

Bio Agáve sirup* 100% (*produkt ekologického zemědělství).
Bez zahušťovadel, bez konzervačních látek, bez barviv a aromat.
Bez přidaného cukru. Obsahuje pouze přirozeně se vyskytující cukry.

  • Průměrné výživové údaje na 100 g výrobku:

Energetická hodnota 1329 kJ/313 kcal
Tuky 0,9 g (z toho nas. mast. kys. 0,6 g)
Sacharidy 75 g (z toho cukry 75 g)
Bílkoviny 0,2 g
Sůl  0,1 g

Kompletní nabídka sirupů

  • Minimální trvanlivost do:

viz obal, 24 měsíců
Po otevření uchovávejte v chladničce do 10°C

  • O NAŠEM BIO AGÁVOVÉM SIRUPU 

Naštěstí nepadlo veškeré Agáve na pálenky Tequila a Mezcal, ani nekvasí v indiánském nápoji Pulque a nejsou z něj ani samé sisálové provázky… Něco málo zbylo a mohl být vyroben tento úžasně sladký Agáve sirup. Někdy se mu také říká zlato mexických indiánů, protože se původně získával poměrně zdlouhavým procesem. Nejprve se nařezaly rostliny Agáve, ze kterých se nechávala “vyslzet“ jejich šťáva. Ta se každý den pečlivě sbírala a nechávala odpařit na žhavém mexickém slunci až vznikl krásně zlatý sirup. Dnes se samozřejmě využívají modernější výrobní technologie, ale odpařování šťávy zůstalo stále velmi šetrné a probíhá ve vakuu při teplotách hluboko pod bodem varu. Náš Bio Agáve sirup je vyroben pouze z rostlin pěstovaných dle zásad ekologického zemědělství.

  • POUŽITÍ AGÁVOVÉHO SIRUPU 


Sirup, vyrobený z rostlin Agáve, obsahuje přibližně 70% fruktózy, která má o 50% vyšší sladivost než řepný cukr. Díky tomu, lze stejné sladkosti pokrmů dosáhnout při použití výrazně nižší dávky a zároveň tak snížit energetickou hodnotu pokrmu. Jeho nízký glykemický index zaujme zejména diabetiky. Kuchařky jistě ocení i jeho snadnou rozpustnost, neutrální barvu, chuť i vůni. Agáve sirup je velmi univerzálním sladidlem. Lze jej použít při pečení nejrůznějších sladkých koláčů, buchet, sušenek a muffinů. Při přípravě domácích džemů a kompotů. Na dochucení omáček a dresingů. Do kvalitní domácí čokolády. Dětem na zmrzlinku. K oslazení ranního čaje i odpolední kávičky. V létě do osvěžující limonády a ledového čaje. No a nesmíme zapomenout na doslazení koktejlů na blížící se párty…
 

Lidé s tímto produktem také nakoupili