Doplněk z bylin jako pomoc pro podporu kloubů

Vaše nákupní cena
510 Kč (443 Kč bez DPH)
Dodání do 3 dnů

Kúra pro podporu krevního oběhu a detoxikačních procesů.

Kúra obsahujeBříza (P2)Tinktura z pupenů břízy. Udržování normální hladiny cholesterolu v krvi, podpora funkce jater, ledvin a střevního traktu, usnadnění trávení a pročišťování těla.Zajímavosti o břízeBříza je jedním z nejstarších stromů severní Evropy. Je to krásný, časně pučící, štíhlý strom.… Více

Kód: K25
Výrobce: Mgr. Jarmila Podhorná Naděje
Doporučit známému Dotaz na produkt Přidat do wishlistu

Kúra obsahuje
Bříza (P2)
Tinktura z pupenů břízy. Udržování normální hladiny cholesterolu v krvi, podpora funkce jater, ledvin a střevního traktu, usnadnění trávení a pročišťování těla.
Zajímavosti o bříze
Bříza je jedním z nejstarších stromů severní Evropy. Je to krásný, časně pučící, štíhlý strom. Již v mytologii hrály významnou roli její větvičky, neboť se věřilo, že probouzejí lásku. U severských národů je symbolem obnovení životní síly, zejména při použití pupenů, v Rusku byla symbolem zdraví. Je zde tradičním elixírem života bohatým na minerály. Bříza podporuje činnost jater, ledvin a střevního traktu, posiluje detoxikační procesy v těle. Usnadňuje trávení, pomáhá udržovat normální hladinu cholesterolu.

Židovská třešeň (T47)
Tinktura z třešně židovské. Nepříliš využívaná, ale cenná rostlina pro různé využití v podpůrné péči.
Zajímavosti o židovské třešni
Židovská třešeň je trvalka s přímými lodyhami, řapíkatými listy a oranžovým měchýřkem, v němž se uvnitř nachází oranžová bobule s peckou. Najdeme ji na rumištích, na zahrádkách v plotech. Využívá se z ní plod – „třešeň“, dnes s zejména k přípravě tinktur, který obsahuje karotenoidy, hořčinu physalin, třísloviny, organické kyseliny, vitamin C a minerální látky. Židovská třešeň dnes patří k tradičně využívaným rostlinám s rostoucím využitím v současné podpůrné péči.

Olše (P36)
Tinktura z pupenů olše. Podpora cirkulace krve, stimulace periferní cirkulace, podpora mozkové funkce a optimální duševní aktivity.
Zajímavosti o olši
Tento strom dorůstá výšky až 20 m a nachází se ve střední a severní Evropě hlavně na březích vodních toků. Dřevo olše je velmi vhodné pro výrobu užitkových předmětů. Kromě dřeva se využívá i kůra, listy a hlavně pupeny, které pro svůj vysoký obsah účinných látek slouží k výrobě pupenových tinktur. Hlavními obsahovými látkami jsou třísloviny, antrachinony, fenolové látky, fytosteroly a flavonoidy.
Olše pomáhá udržovat normální krevní oběh včetně periferní cirkulace, tj. podporuje prokrvení okrajových orgánů, např. končetin. Povzbuzuje také mozkovou činnost a přispívá k navození optimální duševní aktivity.

Maliník-ostružiník-olše (P34)
Udržování normálního krevního oběhu včetně periferní cirkulace, podpora mozkové činnosti a optimální duševní aktivity.

Zajímavosti použitých bylinách
Maliník
Maliník je keř dorůstající výšky do 1 m, původem z Malé Asie. Jeho plody sbírali již obyvatelé Tróje kolem počátku našeho věku, ve starém Řecku byl oblíbený pro příznivé působení na ženský organismus. Ve 4. století byl domestikován a Římané rozšířili jeho pěstování po celé Evropě. Pro své plody je ekonomicky významnou plodinou ve velké části Evropy, stejně jako ve Spojených státech a Kanadě. Plody obsahují hodně vitamínů, hlavně C a používají se čerstvé, ale také se zpracovávají na kompoty a šťávy. Také listy se odedávna používají k přípravě čajů, nejvíce účinných látek je však v pupenech, které obsahují třísloviny, organické kyseliny, flavony a minerální látky (zejména železo) a zpracovávají se na pupenovou tinkturu. Maliník patří k rostlinám se širokým využitím pro podpůrné účely, je častou a oblíbenou součástí bylinných směsí. Podporuje činnost vylučovacího systému a odvádění vody z organismu, přispívá k dobrému trávení. Prospívá též ženskému organismu, pomáhá navozovat komfort během menstruace i menopauzy.

Ostružiník
Ostružiník se vyskytuje na celé severní polokouli. Tento křovištní keř je u nás velmi hojný na lesních mýtinách, v příkopech a remízcích. Odedávna je používán jako součást potravy, již od doby starých Řeků se datuje jeho využití pro podporu zdraví (např. v britském lékopisu je ostružiník obsažen od konce 17. století). Žvýkání listů nebo čaj z vařených výhonků byly oblíbené podpůrné prostředky pro blahodárné účinky na ústní dutinu, čaj z listů, kořenů a kůry byl také používán pro podporu dýchací soustavy. Kořeny se díky svým stahujícím účinkům s oblibou využívaly pro zlepšení stavu střevního traktu. V současnosti se pro potravinářské účely využívají buď čerstvé plody, nebo zpracované na sirupy a džemy. Ostružiny jsou pozoruhodné svým významným obsahem rozpustné i nerozpustné vlákniny, vitaminu C a vitaminu K. Významný je i obsah kyseliny listové a manganu. Listy ostružiníku jsou oblíbenou surovinou pro přípravu čajových směsí pro různé účely, nejvíce látek prospěšných pro lidský organismus se vyskytuje v pupenu, který je ve stále větší míře využíván pro přípravu účinných pupenových tinktur. Ostružiník osvěžuje tělo, pomáhá udržovat normální hladinu krevního cukru a podporuje funkci dýchacího systému.

Olše
Je původním stromem ve větší části Evropy, v severní Africe (Tunisko, Maroko, Alžírsko) a v oblasti Kavkazu, Íránu a Turecka, zavlečen byl i do Severní Ameriky. Dorůstá do výšky až 20 m, roste hlavně na březích vodních toků a nádrží. Dřevo olše je velmi vhodné pro výrobu užitkových předmětů, pro své příznivé účinky na lidský organismus se využívá i kůra, listy a hlavně pupeny, které se pro vysoký obsah účinných látek používají k výrobě pupenových tinktur. Hlavními obsahovými látkami kůry jsou lignany, třísloviny a fenolické glykosidy, zatímco pro listy jsou typické flavonoidové glykosidy, terpenoidní látky a fytosteroly. Historie použití olše pro zdravotní účely je poměrně dlouhá zejména v tradiční čínské a japonské medicíně, její účinky na organismus jsou v řadě případů jedinečné. Olše pomáhá udržovat normální krevní oběh včetně periferní cirkulace, tj. podporuje prokrvení hlavně¨končetin. Povzbuzuje také mozkovou činnost a přispívá k navození optimální duševní aktivity.

Užívání kúry
Současně budete užívat židovskou třešeň a břízu. Po využití břízy vezmete místo ní olši a pokračujete v užívání se židovskou třešní. Pokud vám dojde tak bez ní. Po využití lahvičky olše vezmete směs maliník-ostružiník-olši a doužívat.